Nice – et væld af oplevelser

 

Solen skinner 300 dage om året, og vinteren er mild, så selv i februar kan man ofte nyde sin frokost på Blomstertorvet i T-shirt og tage en lun slentretur i solen langs det azurblå hav. Fra udsigtspunktet ved den gamle borgruin har man en fantastisk panoramaudsigt over Promenade des Anglais, havet, byen og bjergene.

 

Som den næstmest besøgte by i Frankrig er Nice også en pulserende metropol med utallige muligheder for kultur og shopping og med et væld af gode restauranter og caféer. Sammensmeltningen af det franske og italienske er tydelig i bybilledet. Kig på arkitekturen, smag på det lokale køkken – du vil ikke være et sekund i tvivl.

 

Den gamle bydel er en stemningsfuld oase og en labyrint af smalle gyder. På Blomstertorvet ved Sans Souci tiltrækker det daglige marked både lokale og turister med et sansebombardement af blomster, frisk frugt, grøntsager og lækre oste, og duften af krydderier og friskbagt brød får tænderne til at løbe i vand.

 

I de mange små specialbutikker kan man finde olivenolie, provencalske sæber, frisklavet italiensk pasta og tøj af lokale designere. Isbutikken på Place Rosetti er et must for store og små – hvor ellers finder man svimlende hundrede slags is?

Kulturlivet

 

Chagall, Matisse, Miró, Kandinsky – her finder man det hele. De mest besøgte museer i Nice er uden tvivl Chagall-museet og Matisse-museet , og på den store kunstsamling Fondation de Maeght en halv times kørsel fra byen kan man opleve værker af både Miró, Kandinsky og Giacometti. Der er masser af muligheder for museumsoplevelser – og mange flere end de nævnte.

 

I juli afholdes den årlige jazzfestival med musik i international klasse, og i februar fyldes byen af det to uger lange karneval med storslåede optog i et orgie af fantasifulde kostumer, farver og musik. Der sker noget på alle tidspunkter af året og utallige steder i byen.

Det provencalske bagland

 

Nice ligger godt placeret mellem Middelhavet og Alperne, og der venter mange store naturoplevelser i baglandet, hvad enten man foretrækker at udforske det til fods eller med bus, tog eller bil.

 

Et par timers kørsel væk ligger Gorges du Verdon, Frankrigs spektakulære Grand Canyon, hvor den smaragdgrønne Verdonflod bugter sig i bunden af kløfter, stejle klipper og snoede bjergveje.

 

Der er også masser af muligheder i baglandet for at besøge vingårde med både rundvisninger og vinsmagning. Tag eksempelvis “kogletoget” på den smukke tur fra Nice til Digne, hvor man kan hoppe af og på i bjerglandsbyerne.

Skitur i Provence

 

Formiddagen ved Middelhavet og eftermiddag på ski i Alperne – i vintermånederne er det muligt. De tre skiområder Isola 2000 , Valberg , Auron har sammenlagt over 300 km. pister og kan alle nås på få timer fra Nice.